Activiteiten overzicht

Jeugd

Jeugd activiteiten

Jonge jeugd

Ben je tussen de 8 en 14 jaar, houd je van klimmen en klauteren en ben je niet bang uitgevallen, dan is klimmen misschien iets voor jou!

Regio Gelderland organiseert speciaal voor de jeugd een aantal activiteiten om je kennis te laten maken met de klimsport.

Wat gaan we doen

Het belangrijkste vinden we dat de kinderen lol hebben en het klimmen leren ontdekken. Iedereen op zijn eigen niveau en met zijn eigen ambitie en vaardigheid.

  • Spelenderwijs leer je beter te klimmen door diverse klimspellen en oefeningen.
  • Daarnaast leer je natuurlijk de basistechnieken die je nodig hebt om veilig te kunnen zekeren en klimmen.
  • Al snel kun je eenvoudige routes klimmen op de steile wand.
  • We gaan abseilen vanaf het 15 meter hoge kraaiennest.
  • Als je veilig de klimsport kan beoefenen, krijg je na een toets het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope.

Wanneer en waar

We gaan gemiddeld één keer per maand op de zondagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de Rijnboulder van Mountain Network (boulderen) of de klimhal val Mountain Network in Arnhem (andere activiteiten).

Belangstelling?

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.


 

Jeugd

Voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar die graag af en toe in de hal willen klimmen is het mogelijk om 8 keer peer jaar onder begeleiding te gaan klimmen.

Als je nog geen klimvaardigheidsbewijs hebt zorgen we dat je de mogelijkheid krijgt de vaardigheden die hiervoor nodig zijn te leren en oefenen. Als je ons laat zien veilig zelfstandig te kunnen klimmen en zekeren ontvang je het klimvaardigheidsbewijs.

Wat gaan we doen

We gaan vooral heel veel klimmen. Waarbij we je eigen grenzen gaan verleggen. Deze kunnen met hoogte te maken hebben of je klimtechniek zodanig verbeteren dat je moeilijkere routes gaat klimmen.

Wanneer en waar

‘s Ochtends van 10:00 tot 12:00 uur in de klimhal van Mountain Network Arnhem

Belangstelling?

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Oudere jeugd

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en zou je wel eens buiten willen gaan klimmen?

Bij regio Gelderland worden voor de jeugd van 14 tot18 jaar al vele jaren klimweekenden georganiseerd. Tijdens zo’n weekend je alle aspecten van het klimmen kennen. De weekenden worden begeleid door gediplomeerde instructeurs. Wij regelen vervoer, materiaal en eten.

Dus zou je wel eens buiten willen gaan klimmen of heb je al eens buiten geklommen maar zou je dit graag vaker met mensen van je eigen leeftijd gaan doen? Dan is het voor jou misschien wel wat om eens mee te gaan met ons.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda