Activiteiten overzicht

Cursussen, opleidingen en workshops

Volg een klimcursus in de hal of rots, een praktische workshop over bijvoorbeeld bergwandelen of reddingstechnieken of word kliminstructeur.

Cursussen

Klimcursus Outdoor Voorklimmen

De cursus Outdoor Voorklimmen heeft als doel eenvoudige routes veilig en beheerst zelfstandig voor te klimmen. Omdat tegenwoordig de klimgebieden in de meeste landen om ons heen goed zijn ingericht, met nieuwe(re) haken en veilige zekerankers richten we ons in eerste instantie op de huidige natuurlijke habitat van de voorklimmende sportklimmer.

Voor het volgen van de single pitch en multipitch cursussen zijn er twee opties:

  • 3 vaste weekenden in België en/of Duitsland
  • Een hele week in Orpierre, Frankrijk

Voordat je de multipitch kunt doen, moet je de single pitch cursus met succes hebben afgesloten.

Er zijn diverse trajecten mogelijk:

  • Je wilt (voorlopig) alleen de singlepitch cursus doen. Je doet dan in ieder geval het eerste weekend + de daarbij horende voorafgaande avondinstructie. Daarna kun je kijken of je nog twee weekenden of een weekend single pitch volgt.
  • Je wilt zo snel mogelijk door naar de multipitchcursus. Je volgt dan het eerste single-pitchweekend (met de avondinstructie) en moet dat afsluiten met een korte toets. Als je slaagt ga je de daarop volgende twee cursusweekenden direct door met de multipitch cursus. Daarbij horen dan weer twee voorbereidende avonden. Deze optie is alleen weggelegd voor diegenen die van zichzelf weten dat ze de diverse touw-, zeker- en klimtechnieken snel oppakken en die een flinke dosis thuiswerk niet schuwen.
  • Je wilt wel door naar de multipitch, maar schat in dat je iets meer tijd nodig hebt. Je doet de eerste twee weekenden de single-pitch en kunt het derde weekend starten (na een gehaalde toets) met de multipitch, die je dus spreid over twee jaar.
  • Je volgt de week in Orpierre. Deze is per definitie alleen single en multipitch met voorbereidend twee avondinstructies.
Zoek deze activiteit op in de agenda