Vacatures regiobestuur

Terug
De regio Gelderland is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Daarnaast is er een vacature voor een algemeen bestuurslid.

Vacature penningmeester Regio Gelderland van de NKBV

Omdat de huidige penningmeester in de loop van 2022 de maximale statutaire bestuurstermijn zal bereiken, is het bestuur van de Regio Gelderland van de NKBV op zoek naar een deskundig opvolger.

Penningmeester m/v

vrijwillig, 3 à 4 uur per week

Wie zijn wij

Het bestuur van de Regio Gelderland van de NKBV bestaat uit een enthousiaste groep van 6 vrijwilligers met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. In samenspraak met de coördinatoren wordt jaarlijks een gevarieerd programma opgesteld met o.a. klimactiviteiten voor zowel de (jonge) jeugd als volwassenen. De uitvoering van dit programma gebeurt door de sportkliminstructeurs die binnen de Regio actief zijn.

De Regio Gelderland van de NKBV is zelfstandige vereniging met rechtspersoonlijkheid maar maakt onderdeel uit van de landelijke NKBV.

Dit ga je doen

Als penningmeester van de Regio Gelderland van de NKBV ben je het financiële aanspreekpunt van de Regio. Tot je taken behoren o.a.:

 • Aan de hand van de activiteitenkalender het opstellen van de jaarlijkse begroting;
 • Het voeren van de dagelijkse administratie waaronder het betalen van facturen en onkostendeclaraties van vrijwilligers, het incasseren van cursusbijdragen en het aanvragen van (project)subsidie(s);
 • Het beheer van de bankrekening;
 • In samenspraak met de overige bestuursleden het periodiek actualiseren van het onkostenvergoedingenbeleid ten behoeve van de vrijwilligers;
 • Het opstellen van de jaarrekening en deze ter controle voorleggen aan de kascommissie;
 • Jaarlijks op de algemene ledenvergadering het voorleggen van de begroting ter accordering en het afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid door het presenteren van de jaarrekening;
 • Het onderhouden van contacten met de financiële afdeling van de landelijke NKBV.

Functie-eisen

 • Enthousiasme voor de klim- en bergsport; dit blijkt ten minste uit je lidmaatschap van de NKBV;
 • Aantoonbare betrokkenheid bij de (activiteiten van de) Regio Gelderland van de NKBV;
 • Een financiële opleiding is niet noodzakelijk; wel is het fijn als je affiniteit met cijfers hebt;
 • Een verklaring omtrent gedrag is een vereiste.

Aanbod

De huidige penningmeester zal in de algemene ledenvergadering van maart 2022 terugtreden. De beoogd penningmeester kan in het najaar van 2021 ‘meedraaien’ in het bestuur om ingewerkt te worden.

Tijdens de algemene ledenvergadering in maart 2022 zal de beoogd penningmeester formeel voorgedragen worden als de nieuwe penningmeester.

Elk bestuurslid wordt benoemd in de algemene ledenvergadering voor een periode van drie jaar. Ieder bestuurslid is na afloop van zijn eerste bestuurstermijn voor twee opeenvolgende termijnen herkiesbaar.

Het bestuur vergadert 6 à 7 keer per jaar en heeft door het jaar heen contact via e-mail, video-vergadering, telefonisch of via chat. Eenmaal per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats. De penningmeesterstaak kost ongeveer 3 à 4 uur per week.

Interesse?

Wil je graag iets voor de Regio Gelderland van de NKBV betekenen en voldoe je aan de functie-eisen? Stuur dan een mail met je motivatie naar secretaris@nkbvgelderland.nl.

Wil je alvorens te reageren even contact? Stuur dan een mail met telefoonnummer naar penningmeester@nkbvgelderland.nl. De huidige penningmeester neemt dan contact met je op.

Meer informatie over de Regio Gelderland van de NKBV vind je op onze website.

Vacature algemeen bestuurslid Regio Gelderland van de NKBV

Naast de vacature voor penningmeester is er, ook vanwege de bereikte maximale bestuurstermijn van het huidige bestuurslid, een vacature voor een algemeen bestuurslid.

Heb je vragen of belangstelling dan kun je voor deze vacature contact opnemen met info@nkbvgelderland.nl.