Nieuws rondom de Coronacrisis

Nieuws rondom de Coronacrisis

door Eelke Snabilié (voorzitter regio Gelderland)

Dit voorjaar was anders dan anders. Waar we normaliter weer actief naar buiten gaan, zat dat er dit voorjaar niet in. Door alle beperkingen vanwege Corona staan de activiteiten die we graag doen helaas stil. Tijdens het bladeren door één van mijn ‘Rother Selection’ uitgaven of het bekijken van een berg-documentaire bij ‘Bergwelten’ op ‘Servus TV’, waan ik me ergens in de Alpen. Gelukkig zijn er deze week mededelingen gedaan over het weer open gaan van enkele grenzen. Misschien dat we in de zomervakantie toch nog naar de bergen kunnen...

Niet alleen staan alle activiteiten vrijwel stil maar ook het contact dat we als klimmers en bergsporters met elkaar hebben over onze sport is veel beperkter.Het laatste kunnen we misschien versterken.

Een paar enthousiaste vrijwilligers heeft met ons het idee opgepakt om de frequentie van de nieuwsbrief op te voeren om zo met de leden in contact te blijven. We gaan dit doen door links van (YouTube) filmpjes, leuke tips, documenten, weetjes of ervaringen (zoals bijvoorbeeld een beschrijving van een mooie tocht, een klimroute of een foto) te publiceren.

We beginnen met een artikel over knopen en een klimactiviteit in combinatie met natuurbescherming:

In de knoop

NKBV klimt door

We zijn heel blij met de eerste bijdragen van onze kaderleden!

Het zou om dit initiatief vorm te kunnen blijven geven, erg fijn zijn als je na het lezen van deze nieuwsbrief een bijdrage hebt die we kunnen publiceren. Als dat zo is, dan kun je deze mailen naar: info@nkbvgelderland.nl. Graag als Word bestand met de afbeeldingen verwerkt in het document.

Voor nu wens ik iedereen veel leesplezier met deze eerste ‘extra’ nieuwsbrief en hoop dat iedereen straks in goede gezondheid weer actief kan zijn.

Vanuit het NKBV bureau

Deze week zijn we door het NKBV bureau geïnformeerd over de verruiming voor het organiseren van regio-activiteiten. In onderstaande web-artikelenstaat het een en ander beschreven.

Buitenklimmen: https://nkbv.nl/actueel/nieuws/nu-ook-volwassenen-welkom-op-buitenwanden.html

Let op: onderaan de pagina kun je de petitie tekenen om de klimhallen eerder dan 1 september te openen!

Buitenactiviteiten: https://nkbv.nl/actueel/nieuws/gezamenlijke-buitenactiviteiten-weer-mogelijk.html

Naast wandelactiviteiten kun je nu dus ook (buiten) workshops organiseren zoals Touwtechnieken, GPS e.d. Uiteraard met inachtneming van de regels zoals beschreven in het protocol. En check voor de zekerheid de lokale regelgeving c.q. noodverordeningen. Een eerste stap om op een verantwoorde wijze activiteiten weer op te starten!