Zwerftocht Kroondomeinen

Zwerftocht Kroondomeinen

Vindt plaats op

Zwerftocht door de Kroondomeinen in het gebied tussen Uddel en Niersen, startplaats Uddel. Lengte 25 km

Verzamelpunt:
10 uur in Uddel bij de plaatselijke begraafplaats aan de Heegderweg alwaar mogelijkheid tot parkeren. Uddel is per bus bereikbaar vanaf station Harderwijk, uitstappen bij halte Markveldweg op ongeveer 300 meter van de begraafplaats.

Horeca:
De tocht voert volledig door de natuur, zover als mogelijk van de bewoonde wereld.
Onderweg zullen we dus geen enkele horeca-gelegenheid tegenkomen (hooguit een enkel bankje)
en is het dus zaak om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg.

Wandelgebied:
De tocht voert afwisselend door bos- en heidegebied en zoveel als mogelijk over geaccidenteerd terrein.
Onderweg passeren we diverse kuilen in het landschap waaronder de bekendste de Putterkoppel en het Cannenburgergat met aansluitend 'De Slenk', een langgerekt smeltwaterdal waar we in zijn geheel omheen lopen. Verder een aantal uitzichtpunten en enkele bosweides waar we - bij stille nadering - een goede kans maken om wild te spotten.
Wat stilte betreft, nergens op de route zullen we het geluid van (snel)wegen horen wat in Nederland als behoorlijk uniek kan worden beschouwd.
Door het ontbreken van verharde wegen zullen we onderweg ook heel weinig mensen tegenkomen, hooguit een enkele mountainbiker of fanatiekere wandelaar. Kortom, een ideale wandeling voor de echte NKBV-er die van rust houdt en een stevige wandeling over glooiend en heuvelachtig terrein.

Tochtleider is Bert Meester. Te contacteren via bm.wandelen@gmail.com of via 06-53162786 op de dag van de wandeling. Aanmelding via het inschrijfformulier of ook via bovenstaand e-mailadres. Het aantal aanmeldingen dat hieronder wordt vermeld betreft alleen de inschrijvingen via de "Meld je aan" knop dus kan in werkelijkheid hoger zijn.