Webinar ‘Weerkunde in de bergen 2’

Webinar ‘Weerkunde in de bergen 2’

Vindt plaats op

Bron afbeelding: Door Manuguf, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2632072Bron afbeelding: Door Manuguf, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2632072

Op zaterdag 7 november om 19.30 uur organiseren we de Webinar ‘Weerkunde in de bergen 2’. Dit duurt 50-60 minuten en is een vervolg op het eerste Webinar ‘Weerkunde in de bergen‘ waarin de grondbeginselen uit de meteorologie zijn behandeld. Het is uiteraard ook als op zichzelf staand webinar bij te wonen waarin de expeditie gebieden centraal staan.

Eén van de meteorologen van ‘Alpenweerman’ neemt ons mee in de volgende onderwerpen:

  • Specifieke weersituaties in Himalaya, Andes & Patagonië en het arctisch gebied met eventuele bijbehorende gevaren voor een geplande activiteit (risicomanagement).
  • Beschikbare (betrouwbare) weerdata: welke apps zijn in deze gebieden goed te gebruiken?
  • Welke data kun je meenemen in je reisvoorbereiding vanuit Nederland?
  • ‘Go' of 'No-go’ op basis van interpretatie data en omstandigheden ter plaatste.
  • Inschrijven kan via de website https://gelderland.nkbv.nl/tot 6november.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd, er kunnen 95 mensen deelnemen. Indien het maximaal aantal deelnemers wordt overschreden, zullen we je op de reservelijst plaatsen. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen als je je hebt ingeschreven, verzoeken we je dit zo snel mogelijk aan ons te laten weten zodat we iemand van de reservelijst jouw plek kunnen geven.

In verband met deze webinar is dit artikel over mist in de bergen het vermelden waard (Duitstalig). In het eerste webinar is mist ook aan de orde gekomen. De presentatie van het eerste webinar is hier te vinden.

Op 6 november ontvang je een uitnodiging met link voor het Webinar.