Trad klimweekend Pfalz (D)

Trad klimweekend Pfalz (D)

Vindt plaats op tot en met

Een lang weekend klimmen op eigen protectie voor zelfstandig tradklimmers in de Pfalz, met de mogelijkheid tot opfrissing van je kennis mocht die wat roestig zijn.

Waar:
We gaan dit lange weekend (4 dagen) naar de Pfalz. Een zandsteengebied ten NW van Karlsruhe. Met voornamelijk routes bestaande één touwlengte, enkele routes bestaan uit twee touwlengtes.

De Pfalz is een groot gebied met verspreidliggende rode zandsteentorens in allerlei vormen en maten en waanzinnig mooi. Zandsteen heeft weer een heel andere structuur dan kalk en graniet, en heeft dus zijn eigen specifieke aandachtspunten. Veel routes zijn overhangend en de waardering mag zeker niet onderschat worden. Een 4 kan nog vrij veel vragen en het is nodig dat je min. 5b kunt voorklimmen. Maar de rots heeft superwrijving en is nooit afgeklommen. Routes zijn of volledig op eigen protectie of zijn spaarzaam behaakt. Meestal zijn er wel abseilhaken en waar nodig standplaatshaken.

We kamperen altijd op de Barenbrunnerhof, een zeer primitieve kampeergelegenheid, met een poepdoos, geen douche en ook geen campermogelijkheden, maar wel een gezellige bar, restaurant en een klimwinkel, waar je zowat alles kunt krijgen (als je het kunt vinden, want het hangt er heel vol).

Wanneer:
21-24 mei, vertrek bij voorkeur op woensdagavond ivm de afstand:

Voor wie:
Dit weekend is bedoeld voor klimmers die een KVB TRAD hebben of vergelijkbare competenties hebben: nl:

  • zelfstandig kunnen voorklimmen op eigen protectie
  • veilige standplaats kunnen bouwen op eigen protectie
  • Kunnen beoordelen van bestaande haken en die desgewenst versterken met eigen protectie

Wat gaat er gebeuren:
In dit lange weekend wordt er een halve tot maximaal een hele dag instructie gegeven, verder is het zelfstandig klimmen. De instructie is bedoeld om al eerder verworden vaardigheden, zoals standplaatsbouw weer even op te halen en om de specifieke eigenschappen van zandsteen in relatie tot de eigen protectie goed aandacht te geven.

Instructeurs geven hulp bij route en gebiedskeuze. (zeer groot gebied met veel aparte massieven).

Deelnemers dienen zelf een basis set nuts en friends te hebben. Er kan wel wat bijgeleend worden voor speciale routes, maar dat is beperkt.

Kosten:

10.00 euro voor diegene die alleen willen klimmen.

20,00 euro als je gebruik maakt van de opfris instructie.

Reis en Campingkosten (momenteel 3 euro per nacht) zitten hier niet bij in.

Nadere informatie?
Wil je meer weten over de cursus, mail dan je vraag naar klimmen@nkbvgelderland.nl