Trad klim cursus beginners

Trad klim cursus beginners

Vindt plaats op tot en met

Trad staat voor traditional klimmen (oude AK). Het avontuur bestaat daaruit dat je leert klimmen in terrein zonder haken, waar je je eigen tussenzekeringen in de vorm van nuts, friends, schlinges ed moet leggen en je eigen standplaats moet kunnen bouwen. Je kunt dus ook niet klakkeloos een hakenrij volgen, maar moet zelf bepalen welke lijn je gaat volgen.

De cursus bestaat uit twee weekenden.

Het eerste weekend, 26-27 september gaan we naar de Ith, dit is een kalkgebied in Duitsland met relatief veel gemakkelijke routes en veel plaatsingsmogelijkheden, een ideaal instapsgebied voor dit werk.

Het tweede weekend,17-18 oktober gaan we naar de Harz.

Wat leer je?

  • Leggen van eigen tussenzekeringen zowel om de route af te zekeren als voor het bouwen van standplaatsen.
  • Kennis nemen van de belastbaarheid van de diverse zekeringen in relatie tot klimrichting en routeverloop en bescherming tegen uitbreken.
  • Hoe vind ik het beste routeverloop
  • Enkele meters artificieel klimmen als noodoplossing.
  • Theorie over gebruik ‘dubbel’-touw,

Wat leer je niet?

  • Reddingstechnieken. Het wordt ten stelligste aangeraden deze in een aparte module te volgen, hetgeen ook bij de regio Gelderland kan.

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil dan hakenrijen volgen!! En die zich misschien wil voorbereiden op het klimmen van langere onbehaakte routes in alpien terrein. Dan is de eerste stap gezet.

Instapseisen:
Voor iedereen die in het bezit is van een KVB outdoor voorklimmen of dienovereenkomstige competenties bezit. Normale standplaatsbouw, abseilen, zekeren van voor- en naklimmer moet gesneden koek zijn. Aangeraden klimniveau: minimaal 5a soepel kunnen voorklimmen.

Wat kost het en wat krijg je:
105 euro voor twee weekenden.

Daarvoor krijg je een op twee begeleiding van kliminstructeurs, die ook zorgen voor het zekeringsmateriaal. Omdat de klimgebieden wat verder liggen en de instructeurs hun eigen materiaal inzetten, betaal je iets meer voor de instructie.

Camping en eigen vervoer zijn niet inbegrepen.

Wanneer:
26-27 september in de Ith (D) en 17-18 oktober in de Harz (D).
Gezien de afstand wordt er eigenlijk altijd op vrijdag vertrokken, want we beginnen altijd om 9.00!

Organisator: klimmen@nkbvgelderland.nl