Techniekcursus 6A+/6B+

Techniekcursus 6A+/6B+

Vindt plaats op

Ken je dat? Je klimt al een aantal jaren. In het begin ging je niveau gestaag omhoog, maar de laatste tijd (of jaren) blijf je ‘ hangen’. Je klimniveau wordt bepaald door heel wat factoren zoals klimfrequentie, ambitie, kracht, aanleg... Maar vaak valt er ook meer uit je techniek te halen!

Opzet
Bij de start van de cursus benoemen we jouw specifieke aandachtspunten en leerdoelen. Door lekker veel te klimmen werk je hier tijdens de cursus aan en zo nodig stellen we gaandeweg je doelen bij. Leonie Seelen geeft de cursus, Richard Trenning zorgt voor de organisatie. Deze cursus is nog niet eerder gegeven en daarom experimenteren we met de opzet. Belangrijkste is dat je direct feedback krijgt op wat er goed gaat in je klimmen en wat beter of anders kan, zodat je het direct kunt toepassen en inslijten.

Wat leer je?
De nadruk ligt op mooi technisch klimmen zodat je efficiënt en effectief door je route gaat. Hoe los je obstakels op? Hoe klim je het minst belastend? Welke klimstijl past het beste bij jou? En waar zou je extra op kunnen trainen technisch of fysiek?

Voor wie?
Voor iedereen die ongeveer 6a goed, of met moeite, kan uitklimmen en 6b/6b+ als een uitdaging ziet. De cursus start bij minimaal 6 deelnemers. De groep is maximaal 8 deelnemers groot.

Waar en Wanneer?
De cursus wordt wekelijks op zondag van 16.00 tot 18.00 uur gegeven in de klimhal in Arnhem. Je bent dan al ingeklommen. We starten op 12 januari. De cursus bestaat minimaal uit 6 cursusdagen, maximaal 8. Dit bepalen we als groep en hangt af van behoefte -en de leercurve van de deelnemers.
Een week voor de eerste cursusdag krijg je nog een mailtje met de laatste informatie.

Wat kost het en wat krijg je?
De cursus kost in totaal €15,- Zelf betaal je de entree van de klimhal.
De cursus geeft je meer inzicht in je eigen klimvaardigheden en hoe die verder te ontwikkelen qua techniek. De benodigde krachttraining die nodig wordt voor 6b en hoger is geen cursusdoel.