Outdoor voorklimcursus Orpierre (Fr.)

Outdoor voorklimcursus Orpierre (Fr.)

Vindt plaats op tot en met

Voor het eerst van binnen naar buiten… een mijlpaal voor elke klimmer. Wat outdoor klimmen zo leuk en uitdagend maakt? Het contact met de natuur, de omgeving, het ‘lezen’ van de rots en het gevoel van het gesteente aan je vingers. De tientallen meters buitenlucht onder je voeten en het uitzicht als je bovenaan de route bent. Wanneer je buiten gaat klimmen zul je nieuwe technieken nodig hebben, die leer je bij deze outdoor voorklimcursus. Na deze cursus ligt de weg open naar het voorklimmen in avontuurlijk terrein. De laatste stand van klim-en veiligheids-technieken worden je aangeleerd. Door de steeds betere materialen vandaag de dag, kun je als beginner met een gerust hart aan de cursus deelnemen. Er is veel individuele aandacht van de instructeur. De NKBV regio Gelderland hanteert een maximum verhouding van 1:3 instructeur deelnemers. Door de kleine groepjes en de gezellige sfeer wordt dit een fascinerende ervaring. Schrijf jij, je in dan zul je na het overwinnen van de eerste, natuurlijke remmingen staan te popelen om meer te ervaren.

Een echte sensatie: het prachtig gelegen Orpierre is vanwege het goede weer, de goede behaking en met meer dan 650 routes van 4 tot 8 ste graad een top klimlocatie.

Waar:
Frankrijk Orpierre regio Provence-Alpes-Côte d'Azur Eén hele week + twee halinstructies

Ingangseis:

  • minimaal indoor voorklim certificaat of vergelijkbare aantoonbare ervaring.
  • Klimniveau binnen 5 c toprope

Wat kost het en wat krijg je?
De cursus kost 205 Euro (excl. vervoer ± 120 euro, toegang hal en eten/drinken ±10 euro per dag). Wat zit er wel in: vooraf twee halinstructies, tijdens de week: vier dagen instructie  één examendag, overnachtingen op de camping, een naslagwerk, gebruik van touw en materialen om aansluitend nog twee dagen zelfstandig te kunnen klimmen (mits je geslaagd bent)

Wanneer en waar

  • 1e halinstructie, vrijdag 25 mei van 19:30 tot 22:30 uur (Mountain Network Arnhem)
  • 2e halinstructie, vrijdag 1 juni van 19:30 tot 22:30 uur (Mountain Network Arnhem)
  • cursusweek van zondag 9 juni t/m vrijdag 15 juni in Orpierre (Provence-Alpes-Côte d'Azur Frankrijk) optioneel zelfstandig klimmen op zaterdag 16 en zondag 17 juni in Orpierre.