Multipitch trad klimweek Dolomieten (IT)

Multipitch trad klimweek Dolomieten (IT)

Vindt plaats op tot en met

Multi-pitch Trad klimweek naar de Dolomieten. Behalve zelfstandig trad-klimmers zijn ook wandelaars van harte welkom in ons basis kamp!

Dolomieten
Voor wie van steil, eigen protectie en een beetje avontuur houdt zijn de Dolomieten één van de mooiste en veelzijdigste klimgebieden in Europa. Varierend van bomvaste kalk tot losse meuk. Het avontuur steekt vooral in het vinden van de onbehaakte routes en de vaak gecompliceerde afklim.

Opzet
De klimweek is bedoeld voor de zelfstandig trad klimmer (AK). Er wordt geen instructie gegeven. Uiteraard geven we wel adviezen en kun je je plannen overleggen met een instructeur. Dit moedigen we aan! Ook kun je gebruik maken van een (beperkt aantal) regio touwen.

Boodschappen en eten doen we gezamelijk. Per toerbeurt en in overleg wordt er voor de hele groep eten ingekocht en gekookt. Uiteraard zullen we ook wel eens een plaatselijk restaurant bezoeken. We verwachten wel dat iedereen zijn of haar bijdrage aan het kamp levert.

Gebied
Om te starten zijn de Cinque Torri een mooi gebied. Routes tot 5 touwlengtes in allerlei moeilijkheidsgraden: 4-7a., zowel behaakt als onbehaakt. (zeer korte aanloop en ook sportklimroutes)

Ook kortere routes zijn er te vinden op de Lagazuoi wand en de Hexenstein, praktisch op de Valparola pas.(6 tot 12 touwlengtes). Ook varierend van 4 tot 7, een enkele route behaakt de meeste onbehaakt. Een van de mooiste in continue 5c+ is de Messner op de Westkante van de Lagazuoi. Afloop via de tunnels van de eerste wereldoorlog , een beleving op zich. (geldt voor alle Lagazuoi routes)

Een zeer mooie route 10 lengtes waarvan 8 hoekversnijding (4c) ligt in het achterland van de camping op de Cima di Lago. Wel dikke twee uur aanlopen en aflopen. Maar een snoepje.

Sass de Stria heeft een mooie 10? Touwlengte route die behaakt is voor wie eens even wil relaxen. Wel 6a.

En dan voor de uitdaging: de fantastische wanden van de Tofana di Roses, met drie mooie lange (ca 16 lengtes) Kante-routes.

Ca anderhalf uur rijden liggen de beroemde Drei Zinnen. Voor de wandelaar een zeer mooie wandeling (wel megadruk), maar ook een hele mooie 5c op de zijkant van de Westliche Zinne van 5 lengtes.

En naar het Westen de Sellagroep met nog megaveel mooie routes in alle moelijkheidsgraden.

Topo
Er zijn vele topo's voor het gebied verkrijgbaar. Een aanrader is de topo: Klettern in Cortina de Ampezzo und Umgebung van Mauro Bernardi. Let op dat je de 2018 versie besteld, er zijn op internet nog webshops die de 2013 editie verkopen.

Om de instap naar de routes te vinden (sommige hebben een lange aanloop) kan het handig zijn om een wandelkaart van de omgeving te hebben. De Kompass wandelkaart Cortina d'Ampezzo Dolomiti Ampezzane dekt het gebied.

Camping Sass d’Lacia
Tijdens de klimweek verblijven we op camping Sass d’Lacia. Gelegen op 1680m, de hoogste camping van de Dolomieten.
De camping ligt in het Dolomietendorp San Cassiano in Alta Badia, dicht bij de toegang tot het natuurpark Fanes-Senes-Sennes-Prags.

Camping Sass Dlacia
Str. Sciaré, 1139036 San Cassiano, Italië
GPS Longitude: 46.554335 Latitude: 11.969586 or 46°33'15.6"N 11°58'10.5"E
Tel. +39 (0)471 849527
info@campingsassdlacia.it

Het is het ideale vertrekpunt voor prachtige klimroutes en wandelingen in het hooggebergte.

Data
De klimweek is van zaterdag 20 juni t/m zondag 28 juni in de Dolomieten (Italie)

Wat kost het en wat krijg je?
De klimweek kost 110 Euro. Hiervoor krijg je:

  • Mogenlijkheid om klimmaatjes te ontmoeten om zelfstandig mee te gaan klimmen (met gebruik van een regiotouw);
  • Overnachting op de camping (max. 8 overnachtingen inbegrepen);
  • Adviezen en tips van ervaren instructeurs.

Ingangseisen
Voorwaarde voor deelname als klimmer, is dat je in het bezit bent van het certificaat outdoor trad (AK).

Nadere informatie?
Wil je meer weten over de cursus. Mail of bel dan even met:
Marcel Schneider - 0575-566846 klimmen@nkbvgelderland.nl