Klimweekend Yvoir (B) Zlfst

Klimweekend Yvoir (B) Zlfst

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor iedereen: instructie weekend OV cursus / beginnend klimmer of als zelfstandig klimmer zonder instructie.

De rotsen van Yvoir zijn beter bekend als de "Rocher du Paradou". Alle routes zijn goed afgezekerd, ideaal voor beginners en cursussen. Af en toe kom je nog een oude haak tegen.

De rotsen van de Paradou liggen aan de rechteroever van de Maas, tussen Godinne en Yvoir. De eerste tekens van klimactiviteiten dateren van 1930. Toen was bet massief gekend onder de naam ‘Rochers du Fidevoye’. De eerste deelmassieven die beklommen werden, waren La Grande Dalle (nu Dalle Impériale), L’Aiguille, les Dalles Supérieures en L’Arche (nu La Grotte). In 1995 kwam het massief in beheer van de KBF Vlaanderen. Vanaf het begin werd er veel aandacht besteed aan het beklimbaar maken van het massief. Er werden bergen werk verzet: afsluiting plaatsen, een pad aanleggen, rotsen reinigen, routes uitzetten en behaken. Dit alles gebeurde door een enthousiaste groep vrijwilligers, en op hen wordt nog steeds beroep gedaan bij de onderhoudswerkzaamheden. Rotsmassief in de buurt van Yvoir.

Aantal routes: 134 (2-6c)

Voor wie?
Het weekend is bedoeld om op een leuke en laagdrempelige manier zowel beginnende als meer gevorderde rotsklimmers bij elkaar te brengen. We proberen ook de kosten zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk te ‘carpoolen’ en gezamenlijk te kamperen op een nabijgelegen kampeerplek.

Ingangseisen
Lidmaatschap van de NKBV en een klimjaarkaart (België) is vereist. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen of aantoonbaar over gelijkwaardige competenties te beschikken. Heb je dat nog niet? Volg dan eerst de outdoor-voorklimcursus van de regio. Deze start in het voorjaar! Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info cursus aanbod

Wat kost het en wat krijg je?
Het klimweekend kost 5,00 Euro per persoon. Je krijgt hiervoor:
• 1 NKBV instructeur op maximaal 19 deelnemers
• Organisatie van de overnachtingsplek
• Toegang als klimgroep tot het massief
• Uitgewerkt carpoolplan
• Lijst met contactgegevens deelnemers
• Beknopte informatie over het klimgebied (locatie, aan- en afreisroutes, noodnummers etc.)

De overnachtingskosten (camping) en reis- en verblijfkosten (eten) dien je zelf te betalen. Wanneer je dat vooraf aangeeft kun je een klimtouw of klimhelm lenen van de regio. Zelf een klimtopo van het klimgebied meenemen is handig; bij de regio kun je echter vooraf altijd een klimtopo van het massief inzien.

Wat gebeurt er na inschrijving?
Allereerst ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek sturen we je per email een lijst met de definitieve deelnemers (incl. contactinformatie) en een voorzet voor een auto-indeling toe. Je krijgt dan ook nadere informatie over de camping, en de klimgebieden (aanrijdroutes, parkeergelegenheden, bijzonderheden, enzovoorts). Mocht je van de auto-indeling willen afwijken, dan dien je dat onderling te regelen.

Organisator  klimmen@nkbvgelderland.nl)