Klimweekend Yvoir (B)

Klimweekend Yvoir (B)

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor iedereen: instructie weekend OV cursus / beginnend klimmer of als zelfstandig klimmer zonder instructie.

De rotsen van Yvoir zijn beter bekend als de "Rocher du Paradou". Alle routes zijn goed afgezekerd, ideaal voor beginners en cursussen. Af en toe kom je nog een oude haak tegen.

De rotsen van de Paradou liggen aan de rechteroever van de Maas, tussen Godinne en Yvoir. De eerste tekens van klimactiviteiten dateren van 1930. Toen was bet massief gekend onder de naam ‘Rochers du Fidevoye’. De eerste deelmassieven die beklommen werden, waren La Grande Dalle (nu Dalle Impériale), L’Aiguille, les Dalles Supérieures en L’Arche (nu La Grotte). In 1995 kwam het massief in beheer van de KBF Vlaanderen. Vanaf het begin werd er veel aandacht besteed aan het beklimbaar maken van het massief. Er werden bergen werk verzet: afsluiting plaatsen, een pad aanleggen, rotsen reinigen, routes uitzetten en behaken. Dit alles gebeurde door een enthousiaste groep vrijwilligers, en op hen wordt nog steeds beroep gedaan bij de onderhoudswerkzaamheden. Rotsmassief in de buurt van Yvoir.

Aantal routes: 134 (2-6c)

 

 

 

 

 

Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info Outdoor voorklimcursus

Organisator
klimmen@nkbvgelderland.nl

Dit weekend is ook toegankelijk voor zelfstandig klimmers. Wil je als zelfstandig klimmer meegaan met dit weekend, meldt je dan aan via de link AANMELDEN ZELFSTANDIG.

Cursisten en beginnend klimmers melden zich aan met de knop hieronder.