Klimweekend Durnal/Pont à Lesse (B)

Klimweekend Durnal/Pont à Lesse (B)

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor iedereen: instructie weekend OV cursus / beginnend klimmer of als zelfstandig klimmer zonder instructie.

Dit weekend zullen we zowel in Durnal als in Pont à Lesse klimmen.

De rotsen van Durnal zijn pas enkele jaren geleden geprepareerd door het Belgian Rebolting Team, pas sinds 2003 is dit gebied geopend voor klimmers. Durnal is het enige klimgebied in België dat bestaat uit zandsteen

De rotsen van Durnal zijn gelegen nabij Yvoir, in de omgeving van Dinant. Vanwege de goede (recente) behaking is dit gebiedje uitstekend geschikt voor beginners. Ook is dit gebied bij uitstek geschikt om het voorklimmen te oefenen. Bijzonder kenmerk: een groot aantal routes zijn genoemd naar bekende Belgische Bieren.

58 routes, waarvan slechts enkele routes die moeilijker zijn dat 6a.

 

 

 

 

Pont à Lesse ligt in het prachtige dal van de Lesse en is landschappelijk gezien één van de mooiste Belgische klimgebieden.

Pont à Lesse is een volwaardig klimgebied met meer dan 60 routes van 4c tot 7b, verdeeld over de vijf massieven:

  • Castel 1
  • The Wall (Castel 2)
  • The Wall Centraal (Castel 2)
  • Castel 3
  • Tunnel Sector (Castel 4)
  • Noordwand (Castel 4)
  • Castel 5

 

 

 

 

Wat gebeurt er na inschrijving?
Allereerst ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek sturen we je per email een lijst met de definitieve deelnemers (incl. contactinformatie) en een voorzet voor een auto-indeling toe. Je krijgt dan ook nadere informatie over de camping, en de klimgebieden (aanrijdroutes, parkeergelegenheden, bijzonderheden, enzovoorts). Mocht je van de auto-indeling willen afwijken, dan dien je dat onderling te regelen.

Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info Outdoor voorklimcursus

Organisator
klimmen@nkbvgelderland.nl

Dit weekend is ook toegankelijk voor zelfstandig klimmers. Wil je als zelfstandig klimmer meegaan met dit weekend, meldt je dan aan via de link AANMELDEN ZELFSTANDIG.

Cursisten en beginnend klimmers melden zich aan met de knop hieronder.