Klimweekend Durnal/Landelies (B)

Klimweekend Durnal/Landelies (B)

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor iedereen: instructie weekend OV cursus / beginnend klimmer of als zelfstandig klimmer zonder instructie.

Dit weekend zullen we zowel in Durnal als in Landelies klimmen.

De rotsen van Durnal zijn pas enkele jaren geleden geprepareerd door het Belgian Rebolting Team, pas sinds 2003 is dit gebied geopend voor klimmers. Durnal is het enige klimgebied in België dat bestaat uit zandsteen

De rotsen van Durnal zijn gelegen nabij Yvoir, in de omgeving van Dinant. Vanwege de goede (recente) behaking is dit gebiedje uitstekend geschikt voor beginners. Ook is dit gebied bij uitstek geschikt om het voorklimmen te oefenen. Bijzonder kenmerk: een groot aantal routes zijn genoemd naar bekende Belgische Bieren.

58 routes, waarvan slechts enkele routes die moeilijker zijn dat 6a.

 

 

 

 

Rocher de Landelies is een voormalige steengroeve met voornamelijk plaatroutes. Hier zijn een van de imposantste platen van Belgie te vinden. Het is geen gladde plaat zoals we die kennen van bv. de Rochers du Paradou of Les Awirs, de rots is sterk bewerkt en rijk aan barsten. Aan de linkerzijde vind je routes met een lichte overhang.

Er is ook een klettersteig te vinden op de Sanctuaire. Deze is in het voorjaar van 2014 voorzien van een nieuwe beveiligingskabel met ‘varkensstaartjes’ waar een touw als extra zekering in gehangen kan worden. De klettersteig eindigt met een abseil van 20 meter. Vergeet dus niet een touw van minimaal 40 meter mee te nemen en een katrol voor de tyroliènne

Topo
Op internet zijn diverse topo’s van Landelies te vinden waaronder: esac.climbing.nl of belclimb.be

Wat gebeurt er na inschrijving?
Allereerst ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek sturen we je per email een lijst met de definitieve deelnemers (incl. contactinformatie) en een voorzet voor een auto-indeling toe. Je krijgt dan ook nadere informatie over de camping, en de klimgebieden (aanrijdroutes, parkeergelegenheden, bijzonderheden, enzovoorts). Mocht je van de auto-indeling willen afwijken, dan dien je dat onderling te regelen.

Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info Outdoor voorklimcursus

Organisator
klimmen@nkbvgelderland.nl

Dit weekend is ook toegankelijk voor zelfstandig klimmers. Wil je als zelfstandig klimmer meegaan met dit weekend, meldt je dan aan via de link AANMELDEN ZELFSTANDIG.

Cursisten en beginnend klimmers melden zich aan met de knop hieronder.