Klimweekend Durnal/Freyr (B)

Klimweekend Durnal/Freyr (B)

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor iedereen: instructie weekend OV cursus / beginnend klimmer of als zelfstandig klimmer zonder instructie.

Dit weekend zullen we zowel in Durnal als in Freyr klimmen.

DeRochers de Freyr zijn het grootste en belangrijkste klimmassief van België. Het massief ligt langs de Maas op vijf kilometer van Dinant, en kent meer dan 700 routes in alle stijlen en moeilijkheidsgraden. De opbouw van de 350 miljoen jaar oude kalkrotsen is zeer gevarieerd, en je kan klimmen op plaatachtige structuren tot sterk overhangende rots. Het gehele klimmassief kent 16 sectoren, waarvan 7 grotere. De rotsen hebben een hoogte tot 120 meter met routes van meerdere touwlengtes. Over het algemeen is de behaking er zeer goed, maar je moet opletten voor de verouderde plaquettes. Freyr is niet volgehangen met keurige kettingstandplaatsen, waardoor een stukje kennis over haken en standplaatsen en een beetje eigen creativiteit wel van pas kan komen Het Belgian Rebolting Team herbehaakt er regelmatig, maar ervaring met het zelf afzekeren (nuts, friends) is dus geen overbodige luxe. De populariteit van het massief heeft er wel voor gezorgd dat routes in de lagere niveaus (4e en 5e graads) sterk zijn afgeklommen. Dit doet echter niets af aan de internationale uitstraling van Freyr.

Klik hier voor een leuk filmpje.

De rotsen van Durnal zijn pas enkele jaren geleden geprepareerd door het Belgian Rebolting Team, pas sinds 2003 is dit gebied geopend voor klimmers. Durnal is het enige klimgebied in België dat bestaat uit zandsteen

De rotsen van Durnal zijn gelegen nabij Yvoir, in de omgeving van Dinant. Vanwege de goede (recente) behaking is dit gebiedje uitstekend geschikt voor beginners. Ook is dit gebied bij uitstek geschikt om het voorklimmen te oefenen. Bijzonder kenmerk: een groot aantal routes zijn genoemd naar bekende Belgische Bieren.

58 routes, waarvan slechts enkele routes die moeilijker zijn dat 6a.

 

 

 

 

Wat gebeurt er na inschrijving?
Allereerst ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek sturen we je per email een lijst met de definitieve deelnemers (incl. contactinformatie) en een voorzet voor een auto-indeling toe. Je krijgt dan ook nadere informatie over de camping, en de klimgebieden (aanrijdroutes, parkeergelegenheden, bijzonderheden, enzovoorts). Mocht je van de auto-indeling willen afwijken, dan dien je dat onderling te regelen.

Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info Outdoor voorklimcursus

Organisator
klimmen@nkbvgelderland.nl

Dit weekend is ook toegankelijk voor zelfstandig klimmers. Wil je als zelfstandig klimmer meegaan met dit weekend, meldt je dan aan via de link AANMELDEN ZELFSTANDIG.

Cursisten en beginnend klimmers melden zich aan met de knop hieronder.