Klimweekend Durnal (B) Zlfst

Klimweekend Durnal (B) Zlfst

Vindt plaats op tot en met

Klimweekend voor zelfstandig klimmers, in Durnal

Carrière de Durnal
De steengroeve van Durnal is sinds 2003 opengesteld voor klimmers. Het massief is uiterst geschikt voor scholing en beginnende klimmers. Op enkele routes na nooit moeilijker dan 6a

Voor wie?
Het weekeind is bedoeld om op een leuke en laagdrempelige manier zowel beginnende als meer gevorderde rots klimmers bij elkaar te brengen. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk te ‘carpoolen’ en gezamenlijk te kamperen op een nabijgelegen kampeerplek.

Ingangseisen
Lidmaatschap van de NKBV en een klimjaarkaart (België) is vereist. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen of aantoonbaar over gelijkwaardige competenties te beschikken. Heb je dat nog niet? Volg dan eerst de outdoor-voorklimcursus van de regio. Deze start in het voorjaar!
Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info cursus aanbod

Wat kost het en wat krijg je?
Het klimweekend kost 5,00 Euro per persoon. Je krijgt hiervoor:

  • 1 NKBV instructeur op maximaal 19 deelnemers
  • Organisatie van de overnachtingsplek
  • Toegang als klimgroep tot het massief
  • Uitgewerkt carpoolplan
  • Lijst met contactgegevens deelnemers
  • Beknopte informatie over het klimgebied (locatie, aan- en afreisroutes, noodnummers etc.)

De overnachtingskosten (camping) en reis- en verblijfkosten (eten) dien je zelf te betalen. Een klimtouw of klimhelm is te leen van de regio, wel vooraf aangeven. Zelf een klimtopo van het klimgebied meenemen is handig; bij de regio kun je echter vooraf een klimtopo van het massief inzien.
In de NKBV-webshop kun je de Topo Durnal kopen.

Wat gebeurt er na inschrijving?
Allereerst ontvang je direct een bevestiging. Uiterlijk 5 dagen voor vertrek sturen we je per email een lijst met de definitieve deelnemers (incl. contactinformatie) en een voorzet voor een auto-indeling toe. Je krijgt dan ook nadere informatie over de camping, en de klimgebieden (aanrijdroutes, parkeergelegenheden, bijzonderheden, enzovoorts). Mocht je van de auto-indeling willen afwijken, dan dien je dat onderling te regelen.

Organisator
klimmen@nkbvgelderland.nl