Klimweek Orpierre (FR)

Klimweek Orpierre (FR)

Vindt plaats op tot en met

De klimweek in Orpierre is afgelast in verband met de Coronacrisis. Deelnemers hebben als het goed is hierover reeds bericht ontvangen en krijgen hun geld terug. Mocht je deelnemer zijn en geen bericht hebben ontvangen laat dit dan weten via klimmen@nkbvgelderland.nl

Of je nu een beginnende of een gevorderde klimmer bent, in het prachtig gelegen Orpierre kun je je uitstekend vermaken. Mede vanwege het goede weer, de goede behaking en met meer dan 650 routes van de 4e tot 8 ste graad is Orpierre een echte top locatie.

Het gebied leent zich vooral voor diegene die willen sportklimmen en multi pitchen in behaakt gebied. Met op de Quiquillon tot maximaal 8 touwlengtes.

Maar ook in de nabijheid (tot een uurtje rijden) zijn er nog talloze prachtige gebieden te ontdekken. Wat dacht je van Céüse, Sisteron, Sigottier, Bellecombe, Baume Rousse of Saint Julien.

De klimweek valt samen met de cursus outdoor voorklimmen en als groep verblijven we op de klimmers camping van de hoofdcamping Princess d'Orange in Orpierre. Dit ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azu op 1100 km van Arnhem.

Ingangseisen
Lidmaatschap van de NKBV is vereist. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen of aantoonbaar over gelijkwaardige competenties te beschikken. Heb je dat nog niet? Volg dan eerst de outdoor-voorklimcursus van de regio. Deze start in het voorjaar! Informatie over de inhoud en ingangseisen voor de OV cursus zijn te vinden op onze cursus pagina: Info cursus aanbod

Wat kost het en wat krijg je?
De klimweek kost 50 Euro. Dit is inclusief de camping maar excl. vervoer ± 120 euro, de maaltijden en het drinken. We koken als groep voor ongeveer 10 euro per dag incl. drank.  

Op zondagavond 17 mei is er na de halinstructie van de cursisten de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten van 20:45 tot 22:00 uur staat er een drankje klaar bij de klimhal van Mountain Network te Arnhem.

De camping is gereserveerd vanaf zaterdag 6 juni t/m zondag 14 juni. (We hebben de klimweek bewust buiten de schoolvakanties gepland).

Geef je nu op het aantal plaatsen is beperkt.