Klettersteig Workshop

Klettersteig Workshop

Vindt plaats op

Wandel je regelmatig in de Alpen en wil je meer uitdaging? Meer weten over de techniek, materialen en uitdagingen van een klettersteig?

Om kennis te maken met het klettersteigen hebben we in Arnhem een kennismakingsworkshop op 17 mei 2020. Hierin oefen je op een aantal klettersteigen, en kom je alles te weten over materialen en risico’s om verantwoord te klettersteigen.

Gedurende 6 uur maak je uitgebreid kennis met vele onderdelen van het klettersteigen:

  • Klettersteig materialen
  • Veilig gaan op een klettersteig
  • Wat kun je tegenkomen op een klettersteig
  • Beheersen van (alpiene) risico’s op een klettersteig
  • Klettersteig (routes) kiezen

Opzet
We beginnen om 10:00 uur (vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar) en eindigen rond 16:00 uur. Naast een algemene uitleg en afsluiting hebben we workshopssessies waarbij we , naast de theorie een klettersteig binnen in de klimhal en buiten op de toren gaan bedwingen.

Materialen
We vragen je sportieve en warme kleding aan te trekken, naast stevige schoenen. Een gedeelte van de workshops vindt buiten plaats. Heb je eigen klettersteigmateriaal? Dat mag je meenemen, maar ook wij zullen voor al het benodigde materiaal zorgen (helm, klimgordel, klettersteigset).

Doelgroep
Onze ervaring leert dat deze workshop goed aansluit bij mensen die willen kennismaken wat klettersteigen is of zich willen voorbereiden op een vakantie waar klettersteigen op het programma staat. Je kunt met je vriendenclub, met je familie of alleen komen. De minimum leeftijd is 10 jaar. Noodzakelijk is dat je in goede fysieke gesteldheid bent.

Locatie & data
De workshop wordt gegeven op 17 mei in de klimhal van Mountain Network te Arnhem (Olympus 27, 6832 EL Arnhem, www.mountain-network.eu).

Kosten
De workshop kost €37 en is toegankelijk voor NKBV-leden en niet-leden (niet-leden betalen €47). Hiervoor krijg je een dag instructie, toegang tot de klimhal, gebruik van klettersteig en een lunch.