Boulderweek Fontainebleau (FR)

Boulderweek Fontainebleau (FR)

Vindt plaats op tot en met

Wat is er lekkerder om in het voorjaar er een weekje tussen uit te gaan naar het mooie Frankrijk? Met een groep van volwassen en kinderen kunnen we ons uitleven op de zandsteenrotsen in de bossen rondom Fontainebleau, een plaatsje net ten zuiden van Parijs. Misschien is het ’s ochtends nog een beetje fris, maar een vers croissantje met verse koffie of warme chocomelk erbij doet wonderen, gegarandeerd!

Het is een zeer bekend bouldergebied, een walhalla voor alle klauteraars! Materiaal heb je bijna niet nodig: in principe is een stel klimschoentjes al genoeg. Het is echter fijn om pof, tandenborstel/afwasborstel, handdoek en crashpad (speciale valmat) mee te hebben.

Omdat er dus weinig speciaal materiaal nodig is, is boulderen ideaal voor de beginnende klimmer! Bovendien zijn er boulders voor alle niveaus: van kind/beginner (wit of geel) tot zeer gevorderd (zwart). Menigmaal zijn er "circuits" te volgen: een serie boulders van hetzelfde niveau die op een route liggen. Pijlen, nummers en stippen wijzen de weg van blok tot blok.

Maar er is ook genoeg ruimte voor andere sporten zoals mountainbiken en paardrijden. Cultuur opsnuiven of zelfs een bezoekje aan de Franse hoofdstad bestaat ook tot de mogelijkheden. Niets moet, alles mag.

Wil je een indruk krijgen hoe het vorig jaar was? Kijk dan eens naar de foto’s op de website.

De kosten voor de organisatie bedragen € 5,00

Heb je interesse, neem dan contact op met Edwin Bronkhorst via: klimmen@nkbvgelderland.nl