Wandelen met de Regio

Dit jaar bieden we bij regio Gelderland zelf geen wandel tochten aan. Gelukkig worden er buiten onze eigen regio door de Sectie 50+ en Zwerftochten vele wandel activiteiten georganiseerd. Graag verwijzen we jullie dan ook door.

Wandelen met de Sectie 50+

De Sectie 50+ organiseert elk jaar ruim dertig dagwandelingen in Nederland, enkele standplaatstochten in binnen- en buitenland en trektochten in het buitenland. Daarnaast organiseren ze in samenwerking met NKBV Bergsportreizen: huttentochten, basiskampen en vreemde voettochten, meestal in de Alpen, maar ook daarbuiten.

Hierbij gaat het in de eerste plaats om de gezelligheid bij het wandelen met leeftijdgenoten. De prestatie speelt een kleinere rol. Als dat nodig is, geven we bij de beschrijving aan welke conditionele eisen er gesteld worden aan deelname. Bij een trektocht in Nepal ligt dat natuurlijk heel anders dan bij een dagwandeling door de Betuwe.

Link: https://50plus.nkbv.nl/wandelen

Wandelen met de Sectie Zwerftochten

Met NKBV-zwerftochten trek je er te voet op uit in Nederland, de Ardennen, de Eifel en andere streken in Duitsland en Frankrijk. Het jaarlijkse aanbod bestaat uit tientallen één- en meerdaagse tochten. Voorop staat gezelligheid, natuurschoon, kamperen, je lekker inspannen en ontspannen. De praktijk leert dat men na bijvoorbeeld een weekendje Ardennen of Eifel met een frisse kijk op de dagelijkse beslommeringen terugkeert.

  • Te voet er op uit, stevige tochten, meestal met tent en rugzak
  • Dagetappes van 20-30 km
  • Andere liefhebbers ontmoeten, je lekker inspannen en genieten van het landschap.
  • Samen uit eten, maar bij de tent koken doen we natuurlijk ook.
  • Een rijk gevuld programma, het hele jaar door!

Link: https://zwerftochten.nkbv.nl/algemene-info/introductie